3/10/2008

CENTRAL SOLAR TÈRMICA DE COL·LECTOR DISTRIBUÏT

Es caracteritza per un mirall en corv, de forma paravòlica, com element per concentrar la radiació solar sobre una tubería, situada en paral·lel amb la superfície del mirall. Si orientem el mirall cap al Sol, la curvatura parbòlica del mirall fa que tots els raigs del mirall es concentrin en un mateix punt, (en realitat és una línia paral·lela a la superfície del mirall), anomenat focus. En aquesta posició és on es col·loca el líquid conductor que volem escalfar, generalment es oli. El terme col·lector distribuïdor fa referència a que els miralls corvs (col·lectors) estàn distribuïts en fileres, per tal de sumar els seus efectes i aconseguir elevar la temperatura de l'oli fins a valors desitjats.


AVENTATGES DE LES CENTRALS TÈRMIQUES SOLARS

Utilitzen una font d'energia inesgotable i no contaminant.
Mitjançant processos de concentració, es poden arribar a temperatures de 3000ºC, el que suposa la marxa de cicles termo-dinàmics d'alt rendiment.

INCONVENIENTS DE LES CENTRALS TÈRMIQUES SOLARS

Només s'aprofita el 20% de l'energia del Sol.
Condicionant geogràfic, s'han de situar en llocs amb suficient radiació solar.
Per a un millor rendiment, l'increment deuria augmentar considerablement mitjançant sistemes de captació de grans superfícies, però els seus components són excessivament cars.

1 comentari:

Anònim ha dit...

esta molt bé el blog, m'ha ajudat a buscar una mica de info.
VC